Postat de: eu | 21.01.11

Taratele de grau – remediu natural

Generalitati (Tarate de grau):

  • sunt cojile boabelor de grau; ele raman dupa macinarea graului
  • in timp, li s-a descoperit rolul in inactivarea substantelor cancerigene, deoarece s-a constatat faptul ca taratele de grau (precum si cerealele integrale) a in continutul lor antioxidanti si inhibitori de proteaze
  • contin: vitaminele B -1,2,3,4,5,6,8 si acidul folic (9), mineralele – calciu, magneziu,potasiu, sodiu – si aminoacizi
  • proprietatile lor sunt: emoliente, nutritive, remineralizante, nutritive, tonice, reglatoare ale digestiei
  • NU au contraindicatii, putand fi folosite si pentru copii (copiii de la 2 luni in sus)– diareea sau constipatia sunt afectiunile tratate la copii cu tarate de grau
  • se considera ca cele mai bune tarate de grau sunt cele care se obtin dupa cernutul fainii pentru paine
  • eficienta lor este si mai mare cu cat sunt mai maruntite (se pot macina cu aparatul de macinat cafea), deoarece se asimileaza mai usor si mai repede
  • sunt extrem de eficiente in curele de slabire/diete, deoarece reduc mult pofta de mancare si ajuta la digestie; se recomanda 2 lingurite inainte de fiecare masa; o metoda utila de servire a lor, este cu iaurt/sana/lapte batut – se pun cele 2 lingurite intr-o ceasca medie de iaurt si se amesteca, devenind ca o pasta; dupa preferinte se mai poate adauga iaurt/sana/lapte batut; daca se mai bea si un pahar de apa dupa, senzatia de satietate este si mai mare
  • un alt avantaj al lor este acela ca sunt foarte ieftine (sau chiar gratis, daca avem de unde le obtine gratuit), gasindu-se la farmaciile cu produse naturiste
  • pentru termeni necunoscuti, cautati aici

Variante de preparare (Tarate de grau):

1) Pulbere de tarate de grau

  • se obtine prin macinarea lor cu aparatul de macinat cafea
  • consumata cu iaurt/sana/lapte batut (iaurtul este cel mai indicat, deoarece reface flora intestinala)
  • se poate adauga si in diferite alte lichide (cu temperatura sub 40 grade, pt a nu i se distruge vitaminele/mineralele), ajutand mult la digestie

2) Apa de tarate de grau

  • intr-o sticla (NU plastic) cu 2 l apa, se adauga 10 lingurite tarate de grau si poate consuma dupa minim 10 ore
  • in functie de afectiuni, i se pot adauga: stafide sau prune uscate maruntite (in cazul constipatiei), afine maruntite (in cazul diareei), miere (in cazul afectiunilor gatului/raceli); suc de patrunjel (in cazul frigiditatii), suc de telina (in cazul impotentei)
  • consumata zilnic (1 l/zi), aduce organismului un aport de vitamine si minerale

3) Apa de tarate cu seminte de bostan

  • mai intai se face un ceai din: 8 linguri seminte de bostan (crude), tocate cu tot cu coaja, se pun la fiert un sfert de ora; dupa ce s-a racit fiertura, se scurge numai apa de la suprafata (cea care are uleiul de bostan) si se lasa pana in urmatoarea zi; restul compozitiei se toarna direct peste 5 linguri de tarate grau, se lasa timp de 10-12 ore si se strecoara; la final, cele 2 compozitii (lichide) se amesteca; se poate aduga putina lamaie si/sau miere
  • acest tratament este extrem de bun pentru prostata (semintele de bostan contin zinc, care de obicei este insuficient in afectiunile prostatei) si mareste eficienta tratamentelor urmate in afectiuni ale prostatei

4) Apa de tarate cu tincturi

  • 4-8 lingurite de tinctura (dintre tincturile recomandate unei afectiuni anume) se adauga intr-un litru de apa de tarate
  • inainte de a se consuma, se agita bine

4) Bai/comprese cu tarate de grau

  • se pun tarate de grau in saculeti din panza
  • se folosesc fie in bai partiale/totale, fie sub forma de comprese calde (saculetii se umezesc fie in apa calda, fie in ceaiuri calde) pe locurile afectate – se tin atat timp cat sunt calde (apoi se reincalzesc)

Tratamente (Tarate de grau):

Se spune ca doar anumite preparate sunt folositoare in anumite boli, insa oricare preparat din remediul natural respectiv este eficient in cadrul aceleasi afectiuni, indiferent ca e vorba de tinctura, infuzie (ceai), pulbere, ulei etc.

In realitate, eficienta depinde de:

  • reactia la tratament a fiecarui organism in parte (fiecare reactioneaza diferit)
  • gradul de avansare a afectiunii/bolii (stadiul in care se afla boala)
  • perseverenta cu care se urmeaza tratamentul
  • reactiile adverse aparute pe parcursul tratamentului

La nevoie, vezi postarile “Variante de preparare (Tarate de grau)”

________________________________________________________________________

Anemia

Bulimia

Balonarea

Cancerul de colon

Ciroza

Constipatia

Cistita

Celulita

Depresia

Diskinezia biliara

Dermatozele

Diareea

Dismenoreea

Diabetul

Eczemele

Enterocolita

Fibromul uterin

Faringita

Gastrita

Hepatita

Hemoroizii

Ihtioza

Laringita

Mialgiile

Nevrozele

Obezitatea

Prostata

Psoriazisul

Reumatismul

Retentia urinara

Stresul

Sterilitatea feminina si masculina

Ulcer

Vitamine/Minerale


Atentionari speciale:

- inainte de folosirea plantei ca si tratament naturist, consultati si cereti parerea medicului de familie

- nu au contraindicatii


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Categorii

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 124 other followers

%d bloggers like this: